Veel Gestelde Vragen

Welkom bij de Veel Gestelde Vragen. We hopen dat je hier het antwoord op je vraag vindt. Kun je het toch niet vinden? Ga dan naar ons Contactformulier.

Inschrijfproces

Wat leuk dat je met Deliveroo wil werken! Maar hoe? Je kan je super makkelijk online inschrijven, volg alleen de volgende 6 stappen:

 • Bekijk de 6 instructievideo’s
 • Vul je (bedrijfs)gegevens in
 • Onderteken de overeenkomst via Docusign
 • Zo nodig, bestel je rider uitrusting via onze online webshop
 • Installeer de Deliveroo rider app
 • Check SSB om je sessies te reserveren

Let wel: om te starten met werken moet jouw ID in persoon gecheckt worden. Een afspraak kun je maken tijdens je aanmelding proces. Aanmelden kan hier.Deliveroo werkt met freelancers en gaat met hen een leveranciersovereenkomst aan. Dit houdt in dat wanneer jij je aanmeldt om voor Deliveroo te gaan bezorgen, dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en een BTW-nummer hebt. Als freelancer doe je dan je eigen belastingadministratie.

Wil je deze administratie graag uit handen geven? Dan is dat geen probleem. Verloning biedt een oplossing om het jou gemakkelijker te maken.Ja dat kan zeker! Je kan geen freelancer bij Deliveroo worden als je nog geen 18 jaar oud bent maar je kan via het payrollbedrijf JAM! bij ons werken. Je kan je gewoon aanmelden via www.deliveroo.nl/apply. Je wordt dan automatisch doorgelinkt naar JAM!.

Op het moment dat je 18 jaar wordt, eindigt jouw contract met JAM! automatisch. Wil je blijven werken met Deliveroo? Meld je dan aan via www.deliveroo.nl/apply.Verdiensten

Voor elke bezorging die je doet ontvang je een fee gebaseerd op de afstand van de order. Vind hier alle informatie over de distance fee.

Daarnaast kan je ook fooi krijgen via de app of cash aan de deur.

 Een factuur zal vanuit jouw naam naar je verstuurd worden met het aantal gewerkte uren en bezorgde orders, inclusief BTW, zoals overeengekomen in de overeenkomst. Om jouw betalingen te ontvangen hebben we jouw KvK-nummer, adres, IBAN en BTW-nummer nodig.
De factuur kan je 2x per maand in je mailbox verwachten: altijd op een dinsdag.Elke twee weken ontvang je standaard op de dinsdag je factuur. Dit betekent dat je uiterlijk op de dag erna je geld ontvangt. De factuur omvat alle gewerkte uren vanaf de maandag twee weken ervoor tot de zondag (twee dagen voor factuurdatum): een totaal van 14 dagen.
=> De maandag vóór de factuurdag, wordt alweer meegenomen met de volgende betalingsperiode.Incentives zijn verdiensten die je bovenop je beloning per order en fooi verdient. Na het bereiken van een bepaalde target kan je dus nog meer geld verdienen. Elke twee weken ontvang je een email van ons met de up-to-date incentives. Deze incentives kunnen per stad verschillen dus check je mailbox.Incentives zijn verdiensten die je bovenop je beloning per order en fooi verdient. Na het bereiken van een bepaalde target kan je nog meer geld verdienen! Ben je pas net gestart als rider bij Deliveroo? Stap op je fiets, doe je eerste bezorging en verdien een activatie incentive van €25,-! Daarbij verdien je ook nog eens €50,- extra als je 25 orders binnen drie weken hebt bezorgd.

Je ontvangt deze incentive een maand na het bezorgen van de 25 orders aan het eind van die maand. Dit komt omdat de periode om 25 orders te doen drie weken is en de maand dan net om is en moeten we nog drie weken wachten om alle bonussen te kunnen betalen.Ben je al een Deliveroo rider en wil je wat extra geld verdienen? Geen probleem! Voor elke nieuwe rider die je aandraagt ontvang je namelijk een bedrag en jouw buddy ook (dit verschilt per stad). Belangrijk is wel dat de nieuwe rider jouw unieke code  gebruikt en 30 orders heeft bezorgd.

Weet je niet hoe je de unieke link moet versturen? Volg de stappen hieronder:

 • Open de Deliveroo Rider app
 • Klik op “Refer a Rider”
 • Deel jouw unieke codeJe ontvangt deze incentive één maand nadat de nieuwe rider 30 orders heeft gedaan en zal tegelijk gestort worden met de rest van je verdiensten.

Wil je je uitschrijven voor Referral smsjes? Vul je telefoonnummer dan hier in: http://www.sto.pm/deliveroo/nl/index.php.

Voor alle vragen kun je naar het Rider Support Contact Formulier gaan.Gear

Veiligheid eerst! De gear die je gebruikt om orders te bezorgen moeten aan de veiligheids- en kwaliteitsstandaarden van Deliveroo voldoen. Deze kan je lezen in onze overeenkomst. Heb je geen gear tot je beschikking, dan is er een mogelijkheid om deze gear in onze webshop Shopify te bestellen. Wij bieden vaak grote kortingen aan voor onze Deliveroo gear! Je kan deze basic items (backpack, thermal bag en jas) met korting bestellen door de code te gebruiken die je in je mailbox ontvangen hebt op het moment dat je tijdens het inschrijfproces bij de stap beland bent om je gear te bestellen.

Let op: als je je gear bestelt, kijk dan goed of je het juiste adres invult en of het correct gespeld is. Na de bestelling ontvang je een Track&Trace code die je kunt volgen.Je bent niet verplicht om gear van Deliveroo te bestellen, maar het moet wel voldoen aan de veiligheids- en kwaliteitsstandaarden van Deliveroo. Je kunt via het Contact Formulier contact met ons opnemen om dit te laten checken. We raden je aan om op zijn minst een backpack, thermal bag en jas met reflecterende elementen te gebruiken tijdens je bezorgingen om er zeker van te zijn dat je veilig de weg op gaat.Is het binnen de garantieperiode van zes maanden gebeurd? Zo ja, neem dan hier contact met ons op. We zorgen ervoor dat je jouw nieuwe gear ontvangt zodat je zo snel mogelijk weer de weg op kan.Geen paniek! Neem contact met ons op via het Contact Formulier.Geen paniek! Neem contact met ons op via het Contact Formulier.De gear is helemaal van jou, je mag kiezen wat je ermee doet.Geen probleem, neem contact met ons op via het Contact Formulier. Vergeet niet de volgende informatie te verstrekken:

 • Jouw order nummer
 • Het item dat je wil ruilen
 • In welke maat wil je het item hebben?


Deliveroo Rider App

Nadat je de overeenkomst hebt ondertekend en de juiste gear hebt, zullen we je een uitnodiging sturen voor de Deliveroo rider app. In de Deliveroo rider app kun je de sessies reserveren om aan te geven wanneer jij wilt werken.

Met deze link (alleen te openen op je telefoon) kan je de app zelf downloaden. Let wel, dit kan alleen als in het verleden al een werkende app hebt gehad op je telefoon.Hier vertellen we je alles over het reserveren van sessies (in een video, yes!)Je kan contact opnemen met Rider Support via de Rider chat op de Deliveroo in Rider App. Als je de Rider App niet in kan, kun je het best contact met ons opnemen via het contactformulier.Verzekeringen

Indien je een ongeval krijgt tijdens het werk met Deliveroo, ben je verzekerd. Je kunt hier alle informatie opzoeken die je nodig, indien je een verzekering nodig hebt.Scooters

Wat leuk om te horen dat je met ons wil werken! Je kan je inschrijven via www.deliveroo.nl/apply en ‘scooter’ selecteren. Je moet hiervoor wel 18 jaar of ouder zijn. Het is verplicht om een rijbewijs en WAM-verzekering te hebben. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om er zeker van te zijn dat jouw verzekering koerierdiensten dekt.Scooter en e-bike riders verdienen €5,- (exclusief BTW), dus €6,05 inclusief BTW, per order. Voor 2 bezorgingen die je samen ophaalt van hetzelfde restaurant, een ‘stacked order’, verdien je €7,50 (exclusief BTW), inclusief BTW €9,08.Facturen

Heb je al gecheckt of je je KvK-nummer, adres, BTW-nummer, IBAN en BIC hebt ingevuld? Zo ja, ga dan naar het Rider Support Contact Formulier om antwoord op jouw vraag te krijgen.Jouw belastingverplichtingen zijn afhankelijk van hoeveel jij verdient. Over het algemeen zijn inkomstenbelasting en BTW voor de meeste riders van toepassing.

Als alternatief voor het doen van je eigen belastingadministratie adviseren we je om je te registreren bij een payroll bedrijf zoals ‘Verloning’ (www.verloning.nl).Kijk alsjeblieft goed op je factuur. De meeste informatie zou verstrekt moeten zijn. Als er echt bepaalde informatie mist, ga dan naar het Rider Support Contact Formulier om antwoord op jouw vraag te krijgen.Heb je al gecheckt of je je KvK-nummer, adres, BTW-nummer, IBAN en BIC hebt ingevuld? Zo ja, ga dan naar het Rider Support Contact Formulier om hulp te krijgenOverig

Het staat je als rider geheel vrij om met vakantie te gaan of voor een periode niet met ons te werken: zo vaak en wanneer je maar wil! Je hoeft het ons dus niet te laten weten als er ertussenuit gaat.

Geniet van je vrije tijd!