Distance Fees

Nederlandse versie

Het Distance Fee model houdt in dat je een op een afstand gebaseerde vergoeding wordt aangeboden. Deze vergoeding hangt samen met het clusteren van zones, wat betekent dat de zonegrenzen worden weggehaald waardoor je orders uit de hele stad aangeboden kan krijgen. Met het nieuwe model zal je dus meteen kunnen zien wat de afstanden zijn en welke vergoeding daar tegenover staat. Kortom, meer informatie om een weloverwogen beslissing te maken om de order te accepteren of te weigeren.

Waarom introduceren we distance based fees?

We hebben gemerkt dat klanten behoefte hebben aan nog meer keuze in restaurants en we willen riders zoveel mogelijk orders aanbieden. Gezien de vraag voor langere afstand-orders, vinden wij ook dat bij het bepalen van de fee per delivery de tijd die je ermee bezig bent mee moeten rekenen. Het kan daarom zijn dat je gemiddeld langere afstanden langs ziet komen in de Rider App, waarbij de vergoeding verhoogd zal worden. De fee voor de kortere afstanden wordt dan ook iets minder. 

Je hebt zelf zoals altijd de keuze om de order wel/niet aan te nemen.

Wat vinden riders hier zelf van?

We hebben een enquête uitgestuurd en daaruit bleek dat 75% van de riders in Nederland aangeeft dat ze liever meer betaald krijgen voor een lange afstand order, wanneer ze ook minder betaald krijgen voor een iets minder verre order.

Algemene vragen

Dinsdag 31 juni aankondiging (soft-launch), donderdag 2 augustus voor 09:00 uur live. Vanaf 2 augustus ontvang je al je orders op basis van distance fees.Ja, alle riders gaan vanaf 2 augustus over op dit nieuwe modelWe hebben gemerkt dat klanten behoefte hebben aan nog meer keuze in restaurants en we willen riders zoveel mogelijk orders aanbieden. Gezien de vraag voor langere afstand-orders, vinden wij ook dat riders meer betaald moeten worden voor deze afstanden. Het kan daarom zijn dat je gemiddeld langere afstanden langs ziet komen in de Rider App, waarbij de vergoeding verhoogd zal worden. Je hebt zelf zoals altijd de keuze om de order wel/niet aan te nemen.De Rider App

Hieronder vind je alle vragen over wat er verandert in de Rider App

Update dan je Rider App en je zult de volledige informatie vanaf heden zien.Update dan je Rider App en je zult de volledige informatie vanaf heden zien.Wij adviseren de route die de app aangeeft om de klant te vinden. Maar jij bepaalt uiteindelijk welke route je neemt – Jij bent tenslotte de expert! De distance fee wordt aan de hand van de route in de app berekend.Dan verdien je alsnog de nieuwe distance fees, alleen zie je het nieuwe bezorgscherm niet.Je verdiensten

Hieronder vind je alle vragen en antwoorden over je verdiensten

De minimale basis fee hangt af van de balans tussen vraag en aanbod op dat moment. Riders blijven altijd zelf in controle om een bezorging wel/niet te accepteren tegen de aangeboden fee. De huidige minimale base fee staat op €4,60.

De variabele distance fee kan alleen maar hoger uitvallen naarmate je een langere afstand aflegt.Het distance based fee model is er om inkomsten zo eerlijk mogelijk te maken. Zo ontvang je een hogere afleververgoeding voor langere afstanden, maar zullen vrij korte afstanden net wat lager uitvallen t.o.v. de oude vaste afleververgoeding. Omdat wij volledig staan achter dit nieuwe model, bieden wij een garantieperiode van 2 maanden aan: augustus en september 2018. Deze periode houdt in dat wij beloven dat je minimaal hetzelfde of meer zult gaan verdienen op basis van de distance fees.  Je hebt nog altijd zelf volledige controle over het wel/niet aannemen van een bestelling tegen de aangegeven fee.Nee, je krijgt niets uitbetaald wanneer je de order niet aflevert. Je gaat de opdracht voor de totale delivery fee aan door te klikken op bevestigen, waarmee je aangeeft dat je de opdracht voor deze fee volledig zal afronden. Rond je de opdracht niet af, dan staat er ook geen betaling tegenover.Op dezelfde manier als voorheen: op zowel de factuur als in je Rider App onder het kopje “verdiensten”.Ja, je hebt zelf volledig de controle of je een order accepteert of niet.Zowel voor losse als voor stacked orders ontvang je een total delivery fee op basis van de afstand die je in totaal aflegt. Ook bij een stacked order zie je voorafgaand je accepteert, exact wat de afstand is die je moet afleggen, de adressen waar je heen zal moeten gaan en de totale fee die hier tegenover staat.

Voor een stacked order verdien je op dit moment:€4,60 basis fee + €2,00 stacking bonus + variabele distance feeDe berekening is gebaseerd op een combinatie van de afstand naar restaurant en naar de klant + de berekende tijd die je nodig hebt om dit af te leggen. Dit wordt specifiek voor jouw stad berekend. Bijvoorbeeld de tijd die nodig is om 2km af te leggen in Rotterdam kan verschillen van de tijd die nodig is in Amsterdam.

We vinden het eerlijker om een volledige order in rekening te brengen. Daardoor is de volgende berekening in kaart gebracht:

Het accepteren van de order + fietsen naar restaurant + fietsen naar de klant + bezorgen bij klant(en).

De berekening is gebaseerd op een combinatie van de totale afstand die zal worden afgelegd voor de order – naar restaurant & naar de klant -, alswel de verwachtte tijd om de order compleet af te leverenOmdat wij volledig staan achter dit nieuwe model, bieden wij een garantieperiode van 2 maanden aan: augustus en september 2018. Deze periode houdt in dat wij beloven dat je minimaal hetzelfde of meer zult gaan verdienen op basis van de distance fees. Per uitbetaal periode (14 dagen) berekenen wij het verschil met je verdiensten in het nieuwe model tov het oude model (aantal orders x 5 euro). Mocht je in deze 2 maanden omgerekend toch minder verdienen, dan betalen wij het verschil uit. Dit verschil wordt per 2 weken in je factuur verwerkt.Dit model is erop ingericht om er voor te zorgen dat de fees passen bij de tijd die je besteedt aan de bezorgingen. Ons doel is om dit niet veel effect te laten hebben op je verdiensten.Het bedrag is berekend op basis van afstand en de tijd die voorspelt is om de order veilig af te leveren. Het bedrag blijft hetzelfde, ongeacht of de rit korter of langer duurt. Je kunt altijd de route nemen die voor jou het meest aangenaam is.Mocht dit gebeuren, dan vragen we je contact op te nemen met Rider Support, zodat zij de mogelijke compensatie handmatig kunnen doorvoeren. Wij doen er alles aan om deze compensatie te automatiserenHet is vervelend als je moet wachten bij een restaurant, wij doen ons best samen met de restaurants om de wachttijd zoveel mogelijk te beperken.
Het bedrag dat wij aanbieden is gebaseerd op hoeveel tijd het kost om de order succesvol af te leveren (van accepteren, het aannemen van de order in het restaurant, het rijden naar de klant en het afleveren bij de klant). Om dit zo nauwkeurig mogelijk te berekenen is het gebaseerd op zone niveau.

Uiteraard is er nog steeds de mogelijkheid om jezelf van een order af te halen. Soms zijn er langere wachttijden, maar je zou niet elke keer zo lang moeten wachten in het restaurant. Wanneer een restaurant je toch te lang laat wachten kun je je altijd via de app jezelf van de order laten halen.

Daarnaast kun je ook restaurants aangeven, waarbij de wachttijd vaak te lang is. Dit kun je doen via het contactformulier in de rider app.Je kunt nog steeds je inkomsten bekijken via de facturen die je elke betaalperiode binnen krijgt . Hierop staat precies hoeveel je per dag hebt verdiend.

Daarnaast kun je je orders/inkomsten ook in de gaten houden via de Rider App, onder het kopje ‘Verdiensten’. Hierin kun je alle afgeleverde ritten terug vinden.Je kunt meer details terugvinden door op het totaal van de fee te klikken.Je ziet nu ook meer details over de hele bestelling. Vóórdat je een order accepteert zie je het volgende:

– De volledige reis, inclusief het adres van de kant
– De volledige vergoeding (hetgeen verandert per order)
– De optie om de order te accepteren of te weigerenWanneer jij aankomt bij het restaurant en de bestelling wordt geannuleerd door de klant, krijg je de vergoeding waarvoor je de order geaccepteerd hebt, volledig vergoed. Wanneer jij onderweg bent naar het restaurants en de order wordt geannuleerd door de klant, krijg je de base fee van die maand vergoed.Wanneer dit gebeurt zal Rider Support contact met je opnemen om dit af te handelen.

 

 De distance fee wordt berekend over de volledige journey die je aflegt, wat betekent dat dit gaat over de afstand naar restaurant + de afstand naar klant.Ja, de totale vergoeding is ex. BTW.Dat leggen we je hieronder uit!